- 150 g smør
- 175 g hvedemel
- 2 spsk koldt vand
- Fyld
- 500 g rensede rabarber eller 375 g nippede stikkelsbær
- 125 g sukker (ca. 1½ dl)
- 1 spsk kartoffelmel
- Pensling
- sammenpisket æg
- Tilbehør
- ¼ liter piskefløde pisket til flødeskum eller råcreme
- Bagetid: Ca. ½ time ved 225°.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen hurtigt med vand. Læg dejen koldt 1 time.
Fyld: Skær rabarberne i 3 cm lange stykker. Rul dejen ud til en plade (ca. 20 x 30 cm). Skær 2 brede strimler fra, og læg dem op langs kanten i tærteformen. Kom rabarber eller stikkelsbær i formen. Bland sukker og kartoffelmel sammen og drys det over. Skær resten af dejen i lange strimler, og læg dem over frugten som et gitterværk. Tryk evt. dejen i kanten med en gaffel. Pensl dejen med sammenpisket æg. Bag tærten midt i ovnen. Server den lun.
Tips: Tærten kan også laves med en letjævnet sveskemos, eller med æbler, der er skåret i tynde skiver og drysset med sukker og kanel. Til sveske- eller æbletærte kan serveres cremefraiche eller flødeskum. Ved frysning: Tærten optøes ved stuetemperatur og bages. Den færdigtilberedte tærtedej kan fryses rå og optøes inden brug.
Kilde: Karolines Køkken
No comments:
Post a Comment